Siker

Könnyítsük meg az ébredést ezekkel a trükkökkel!

Mindannyian megküzdünk olykor-olykor azzal, hogy felébredjünk, és kikeljünk az ágyból, hogy végre elinduljon a nap. Íme néhány trükk, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat!

Ahogy felébredünk, igyekezzünk minél hamarabb világost csinálni a szobában. Így egyrészt megmozdulunk, és a feladat miatt ki kell szállnunk az ágyból, másrészt a világosban nehezebben alszunk vissza. Ébredés után olvassunk magunknak egy olyan inspiratív mondatot, ami bölcsesség arra a napra. Ezzel az agyunk is beindul, mert elgondolkozunk rajta, hogy hogyan értheti a tanácsot. Majd ha ez még mind nem lenne elég, szagoljunk bele valamibe, ami mentolos illatú, garantáltan felébreszt majd bennünket.

Majd jöhet egy kis meditáció, ami közben átgondolhatjuk, hogy mi mindent kell elvégeznünk aznap. És ne feledkezzünk meg a nyújtózkodásról, illetve egy kis jóga is segíthet a reggeli elindulás alkalmával.

Fotó: Unsplash/ Olya /Voloshka

Fotó: Unsplash/ Olya /Voloshka

A készülődés közben igyunk egy pohár vizet egy kis citrommal ízesítve, majd együnk egy fehérjedús reggelit. Ez kellő energiát ad számunkra, hogy lendületesen fogjunk neki a teendőinknek.

Megfelelő célok és zene, zene, zene

Tűzzünk ki magunk elé célt aznapra, ami kellő motiváltsággal láthat el, és amit várhatóan el is tudunk végezni. Egy jó cél ugyanis szintén inspirálhat arra, hogy problémákat oldjunk meg, hogy minél hamarabb tegyünk valami hasznosat.

És persze mindehhez hallgassunk olyan zenét, ami energiával tölt fel bennünket, és szintén arra ösztönöz, hogy minél hamarabb felébredjünk, és megkezdjünk egy új napot az életünkben.