Stílus

A ragyogó arc titka: itt a strobing!

Irigyeljük a sztárok mindig ragyogó arcát? Ha legfőbb példaképeink között van Jennifer Lopez, Gigi Hadid vagy Palvin Barbara, akkor könnyen lehet, hogy igazából a strobing technikával készült sminkjük ragyogását látjuk – ezt viszont mi is pillanatok alatt leutánozhatjuk!

A kontúrozás bonyolult technika, és jó esetben egyen-Kardashian-arcot kölcsönöz mindenkinek, rossz esetben nevetséges lesz a végeredmény. Ezzel ellentétben a strobing pofonegyszerű, nincs hozzá szükségünk egy rakás különböző árnyalatú festékre és aprólékos eldolgozásra, csak egyetlen termékre: egy highlighterre.

A strobing lényege, hogy kiemeljük arcunk legmagasabb pontjait. Ezek valamennyire függenek arcformánktól, de leggyakrabban az:

  • orrnyereg,
  • az orca,
  • a szemöldökcsont
  • és a kupidóív a kiemelendő.

Utóbbi a felső ajkunk középső-felső részén található kis mélyedés.

Highlighterválasztásnál a csillámos termékektől inkább óvakodjunk, részesítsük előnyben a fényes, krémes vagy por állagú sminkholmikat. Ha gyorsan zsírosodik a bőrünk, akkor szintén óvatosan strobingoljunk, hogy ne végezzük diszkógömbként az estét. Ebben az esetben használjuk szokásos mattító alapozónkat, és inkább szemhéjunk, ajkunk csillogjon. Ha ragaszkodunk a strobinghoz, akkor is legyen nálunk matt púder, hogy probléma esetén felvihessünk belőle egy réteget.

A strobing technikával lehet természetes, egészségesen ragyogó hatást is elérni, ahogy Palvin Barbit szoktuk látni:

És persze ezzel is túl lehet lőni a célon, ahogy például ez a hölgyemény tette: