Csillagok

Tízmilliószoros napok 2017-ben – amit ezeken a napokon kívánsz, teljesülhet!

Négy ilyen nap van csak egy évben: ezeken a napokon állítólag tízmilliószoros erővel valósulnak meg vágyaink, fogadalmaink, kéréseink – de negatív gondolataink is.

Teremthetünk?

Sokak szerint a tízmilliószoros napok pontosan azért vannak, hogy elkezdhessünk valami újat, megteremtsünk magunknak egy olyan életet, amire mindig is vágytunk. Gondolataink, szavaink és cselekedeteink is sokkal többet nyomnak a latban, ha jól időzítjük őket. Mivel azonban ezeken a napokon a rossz is megsokszorozódhat, érdemes előre készülni, meditálni, esetleg böjtölni, és jó viszonyban maradni mindenkivel. A tízmilliószoros napokon igyekezzünk a jó dolgokra, pozitív történésekre koncentrálni minden erőnkkel, kétségeinket, félelmeinket pedig engedjük el! Vágjunk bele a rég halogatott életmódváltásba, tanulásba, utazásba, kapcsolatfelvételbe – bármibe, amire vágyunk!

Fotó: iStock.com/pigphoto

Fotó: iStock.com/pigphoto

Honnan ered?

Sokan azt gondolják, hogy a tízmilliószoros napok csak új keletű netes találmányok, pedig ez nem igaz. A buddhista vallásban, illetve a tibeti kultúrában komoly hagyományuk van, ezek a „nagy” Buddha-napok. A hívők ilyenkor megemlékeznek Buddha legfontosabb cselekedeteiről, tanításairól, állomásairól. Először arról a tizenöt napról, amikor Buddha visszatért a királyi palotába, és mindennap új csodát mutatott be a hit erősítése érdekében. Másodsorban Buddha megvilágosodásáról, ami 35 éves korában, egy fényűző hercegi élet, majd az azt követő ötévnyi szerzetesség után valósult meg. Harmadszor az első szentbeszédéről, amikor hétévnyi visszavonultság után újra megforgatta a Tan Kerekét, és megosztotta híveivel a Négy Nemes Igazságot, negyedszer pedig mennybemeneteléről. Ezek a különleges napok eredetileg nem gondolatainkat, esélyeinket sokszorozták meg, hanem lelki gyakorlatainknak adtak nagyobb sikert.

Mit tegyünk ezeken a napokon?

Érdemes elvonulni, elmélyedni, befelé figyelni. A hangulat megteremtése érdekében próbáljunk keveset dolgozni, minimumra csökkenteni a stresszt, a feladatok számát. Gyújtsunk otthon fehér gyertyákat – vagy ha otthonunkban nincs ehhez megfelelő nyugalom, utazzunk el arra a napra a természet közelébe! Gondolkodjunk, meditáljunk, jógázzunk! Ha nem tudunk szabadulni a negatív gondolatoktól, indulatoktól, akkor írjuk fel mindet egy papírra, és aztán tépjük ketté vagy égessük el! Ugyanígy listát írhatunk azokról a dolgokról is, amiket szeretnénk bevonzani az életünkbe – ezt tegyük el jól, már csak azért is, hogy év végén megnézzük, mennyit sikerült elérni belőlük. Ez utóbbi listán gondolkodjunk sokat, képzeljük magunk elé, ahogy megvalósulnak az álmaink, elindulnak a változások, koncentráljunk a pozitív érzésekre!

Fotó: iStock.com/ipopba

Fotó: iStock.com/ipopba

2017 tízmilliószoros napjai

Minden évben más napra esik a négy ünnep, ezért nagy lehet a zűrzavar a különböző évek listáinak összevetésekor. Pedig a számolás elég egyszerű: vegyük magunk elé a 2017-es holdnaptárat! Az első két tízmilliószoros nap minden esetben teliholdra esik (ha ez nem így van, akkor tavalyi vagy azelőtti listát nézünk). A harmadik alkalom újhold után négy nappal, míg a negyedik hét nappal holdtölte után következik el. Idén a pontos dátumok: március 12-e, vasárnap; június 9-e, péntek; július 27-e, csütörtök; és november 10-e, péntek.