Csillagok

Mit árul el rólunk a póz, amiben alszunk?

Hason, háton vagy oldalt: mindenkinek megvan a kedvenc póza, amiben szívesen alszik. De mit árul ez el személyiségünkről?

Magzatpóz

Oldalt fekve, lábakat behajlítva és felhúzva, karokat is behajlítva, a fej mellé rakva: ez a magzatpóz. Aki így alszik, az szereti magát erősnek mutatni, és rettenthetetlennek, aki bármivel megbirkózik. A páncél alatt viszont érzékeny, akár félénk belső is megbújhat, ezt azonban csak azoknak hajlandó megmutatni, akiket teljes bizalmába fogadott.

Fotó: Unsplash/ Erik-Jan Leusink

Fotó: Unsplash/ Erik-Jan Leusink

Könyörgőpóz

Aki így alszik, az az oldalán fekszik, karjait kinyújtja maga elé. A kutatások szerint az így alvók nyitott emberek, szeretik a társaságot, és társaság is szereti őket. Bár nagyszerű ötleteik vannak, nehezen köteleződnek el mellettük – viszont ha valamire tényleg ráadják fejüket, azt tűzön-vízen keresztülviszik!

Fahasábpóz

Oldalt fekve alszanak, lábuk nyújtva, karjuk is nyújtva, testük mellé zárva. A hasábpózban alvók szociális emberek, és nagyon szeretnek másokkal beszélgetni. Segítőkészek, és hamar megnyílnak másoknak, ezért néha sérülékennyé válnak.

Katonapóz

A hanyatt fekvő, karjuk, lábuk nyújtva pózt nevezik katonapóznak azért, mert sok honvédő számolt be arról, hogy így szokott aludni. Személyiségük is ehhez hasonló: rendezett, kemény emberekről van szó, akik komolyan veszik magukat és hivatásukat. Úgy érzik, küldetésük van az életben, és követik is a kijelölt utat.

Álmodozók

Az álmodozók úgy fekszenek hasukon, hogy fél lábukat felhúzzák, karukat pedig a párna közelében, alatt tartják. Igazán szabad szellemű emberek, akik szeretik a nagy álmokat, keresik az élményeket. Titokban belül azonban szoktak nyugtalankodni, még ha környezetükkel ritkán osztják is meg kétségeiket.

Tengericsillagpóz

Ez a legkevésbé népszerű alvási póz: hanyatt fekve, lábakat, karokat szétdobva alszanak a tengeri csillagok. Ők nagyon hűséges emberek, akik életében a barátságok fontos szerepet játszanak. Szeretnek meghallgatni másokat és segíteni a problémák megoldásában.