Stílus

Az idei év színe: a karamell

Kalandra fel, itt a karamell! Többnyire mindenkinek jól áll, jól mutat kabáton, szoknyán, táskán, sőt, még a sminkedben is!

Már Suzanne Vega is megénekelte, miszerint:

„It won’t do,
To dream of caramel,
To think of cinamon and long for you….”

(Fotó: shutterstock)

(Fotó: Shutterstock)

Azaz elnagyolt fordításban: ha elmúlik a szerelem, oda az édes érzés, a karamell íze a szádból, a fahéj illata… A nemrégiben Budapesten járt amerikai folk énekesnő a legkevésbé sem gondolt arra a dal megírásakor, hogy a karamell majd 2019 színe lesz… De arra igen, amit a karamell sugároz. Melegséget, mindent betöltő édes érzést, megnyugtató otthonosságot. Nem véletlen, hogy ez a szín annyira népszerű, a trendszakértők szerint az idei év színe.

A karamell meleg és világos szín, napsütötte érzést kelt, megnyugtat és andalít. Jól mutat hajszínként, a sminkedben, a körmödön, a szádon, a ruhádon, a kabátodon, a szoknyádon vagy épp a csizmádon.

Nézzünk csak néhány példát erre a bizonyos karamell színre!

Karamell a szájban és a szájon (Fotó: Shutterstock)

Kettő az egyben: karamell a szájban és a szájon (Fotó: Shutterstock)

Ez a gyapjúkabát a színe miatt is azt az érzetet kelti, hogy meleg és mindentől megvéd. Megfelelő színű kiegészítővel, például egy ilyen táskával tökéletes viselet a téli színtelen és fagyos napokon.

Karamell színű kabát (Fotó: Shutterstock)

Karamell színű kabát (Fotó: Shutterstock)

És mit szólnál egy ilyen pulcsihoz? Újra divat a kötött, karamell színben remekül fest ez a csavart mintás, jó meleg pulcsi. Ha tudsz kötni, és az időd is engedi, vágj bele egy ilyen elkészítésébe. Az biztos, hogy mindenkinek leesik majd az álla.

Karamellszínű pulóver. (Fotó: shutterstock)

Karamell színű pulóver. (Fotó: Shutterstock)

A karamell mellett meglepően jól mutat a barack színe. Ha még a hajad is szőkés árnyalatú, a siker azonnal érkezik!

Karamell és rózsaszín (Fotó: Shutterstock)

Karamell és rózsaszín (Fotó: Shutterstock)

Ugye milyen jól fest így összeválogatva minden? Itt most a hosszú szoknya színe karamell, a kötött pulcsi, a táska és a cipő színe jól harmonizál vele. Igaz, a félcipő ideje még várat magára, de semmi pánik, hamarosan érkezik a tavasz is!

Összeállítás karamell színre hangszerelve (Fotó: Shutterstock)

Összeállítás karamell színre hangszerelve (Fotó: Shutterstock)

 

Tudtad?
A karamell a kezdetektől, 1886-tól a Coca Cola elengedhetetlen összetevője, ez adta sokáig a markáns, semmihez nem hasonlítható színét.