Konyha

A nomád séf Budapesten

Az egyik legjobbnak tartott skandináv séf, a mexikói származású Santiago Lastra Rodriguez Budapesten, a St. Andrea Restaurantban, mutatja meg Barna Ádám társaságában, hogy mitől olyan kiváló.

Néhány hét múlva igazi gasztronómiai világhíresség vendégeskedik Budapest Belvárosának egyik jó nevű éttermében, a St. Andrea Restaurantban. A sztárséf az EatWelleseménysorozat keretein belül a St. Andrea Restaurant séfjével, Barna Ádámmal közösen állította össze 8 fogásos menüsorát, melyet április 11-12-én mutatnak be a nagyközönségnek. Budapest feltehetőleg az egyik utolsó turnéállomása a latin gasztro szakembernek ugyanis hamarosan London belvárosában nyitja új, saját éttermét, Kol Restaurant néven. A közép amerikai származású tehetséget leginkább nomád séfként szokták emlegetni, ugyanis, amolyan vándorséfként utazza körbe a világot, illetve bevallása szerint latin életérzéssel, és mindig az adott ország legjobb helyi, szezonális alapanyagaiból főzi ételeit.Egyfajta nagykövetnek tartja magát, aki számos országba elviszi a mexikói konyha remekeit. A neves San Pellegrino gasztronómiai kiadvány a 10 legjobb fiatal skandináv szakács közé választotta négy évvel ezelőtt. A nomád életstílus számára fontos pillanatokról, momentumokról szól.

Santiago Lastra a nomád séf. Fotó: https://www.facebook.com/santiago.l.rodriguez.3

Santiago Lastra a nomád séf. Fotó: https://www.facebook.com/santiago.l.rodriguez.3