Szerelem

Az orgazmus különböző típusai

Le a tévhitekkel! Ha eddig azt gondoltad, hogy csak egy fajta orgazmus van, és azt csak egy módon élheted át, akkor tévedtél. Most figyelj: még álmodban is lehet orgazmusod.

Szakemberek szerint a nők 11 féle módon juthatnak el a csúcsra. A leggyakoribb, ha a vagina környékén érzik, de egészen más területen, és egész más helyzetben is át lehet élni a gyönyört. Minden nő különbözik, ezért uraim, nehogy azt gondolják, hogy ami az egyiknél bejött az a másiknál is jó lesz.

Fotó: iStock.com/egorr

Fotó: iStock.com/egorr

Például a G-pontos orgazmus sokaknál a legerősebb és legkönnyebben elérhető, akár már a gyengéd simogatásra is jól reagál. A meglepőbb, hogy egy kevert orgazmust is el lehet vele érni, ha több erogén zóna a megfelelő összhangban van, mondjuk éppen a csiklóval. Ilyenkor a szexuális segédeszközök használata is hasznos lehet, és a siker szinte garantált.

Ami más ritkább, de mégis az orgazmussal kapcsolható össze az a mell, és különösen a mellbimbó. Ez egy igen érzékeny erogén zóna, tele idegvégződéssel. Sok nő azonban nem tud önmagában orgazmust átélni csupán a mellek simogatásával, ilyenkor is érdemes más testrészt is bevonni a játékba.

Fotó: iStock.com/S_Chum

Fotó: iStock.com/S_Chum

Valószínűleg ez is meglepő lesz, de egyes embereket egy intenzívebb edzés is a csúcsra juttat. Egy indiai egyetem 530 nő edzését vizsgálta meg, és arra jutott, hogy 370 közülük szexuális örömöt, sokuk pedig orgazmust is tapasztalt közben. Elsősorban a gerinc vonalában húzódó, úgynevezett „core” izmok mozgatása válthat ki ilyen örömöt a vizsgálat szerint.

pexels.com/blur

pexels.com/blur

És még egy megdöbbentő helyzet: az alvás közbeni orgazmus. Erotikus álma mindenkinek már volt, legalább egyszer az életében. Ezt amerikai kutatók vizsgálták, e szerint 45 éven aluli nők 37 százaléka tapasztalt már alvás közben orgazmust. Sőt, a nők öt százaléka úgy nyilatkozott, hogy első orgazmusát is álmában élte át.