Stílus

Férfiként magassarkú csizmát viselt, mégis bomlottak érte a nők

Néhány hónap múlva megjelenik a könyvesboltokban a két éve elhunyt pop szupersztár, Prince memoárja a zenész eredeti feljegyzéseivel és korábban nem közölt fotókkal.

A The Beautiful Ones című kötet – amely bizonyára tartogat érdekes meglepetéseket a szexuális túlfűtöttségéről és öntörvényűségéről is elhíresült sztárról – a Purple Rain eredeti, kézírásos anyagát is tartalmazza. Prince még halála előtt belefogott visszaemlékezései megírásába, ebből a befejezetlen írásból is idéz az ősszel megjelenő memoár. A kötet nemcsak a zenész előtt tiszteleg, olyan könyvnek szánják, amely teljes egészében bemutatja Prince ötleteit, vízióját, hangját és képeit.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Prince Rogers Nelson 1958. június 2-án született és 2016. április 21-én hunyt el fájdalomcsillapító-túladagolás következtében, minneapolisi házában, amely egyúttal stúdiója is volt. Új stílust teremtett, a korai fellépésein általában szűk nadrágot vagy csak zebramintás alsóneműt és magas sarkú csizmát hordott, mint ahogy kísérete is bizarr ruhákban és szexi fehérneműben jelent meg a színpadon.

Budapest, 2011. augusztus 9. Prince amerikai zenész, énekes ad koncertet a nagyszínpadon a Sziget fesztivál nulladik napján, a budapesti Hajógyári-szigeten. MTI Fotó: Mohai Balázs

Prince a Sziget fesztivál nulladik napján, a budapesti Hajógyári-szigeten 2011-ben. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az alig 157 centis művész excentrikus személyisége, szexuális túlfűtöttsége, cenzúrázott dalai és kiszámíthatatlan viselkedése révén hamar az öntörvényű sztárok közé emelkedett, ám még legnagyobb bírálói sem vonták kétségbe mély elhivatottságát a zene iránt, mint ahogy hihetetlen tehetségét és muzikális tudását sem. Megőrültek érte a nők: Madonnától Kim Basingerig számos hírességgel járt, kétszer nősült.

Különcségei közé volt sorolható, hogy nem ünnepelte születésnapját, irtózott a mobiltelefontól, interjúin nem lehetett diktafont használni, és mivel lefutott dolognak tartotta az internetet, honlapot sem akart.