A tavasz hiánya miatt az igazán finom eper csak néhány hete elérhető egy-egy termelőnél, ám a minősége messze felülmúlja a várakozást, ezért is ajánlom jó szívvel ezt a szuflét vagy magyarosabban felfújtat, amit előkészítő munkával együtt max egy óra alatt összedobhatsz. Ráadásul most egy alak, azaz strandbarát változatot kínálok neked, hiszen mindannyian hiúak vagyunk egy kicsit.
Hozzávalók (4 darab szufléhoz):
egy kevés vaj (a sütőformák kikenéséhez)
250 g eper (hazai termesztésű, a nagy szemű idén finomabb – megmosva, száraik kiszedve, leturmixolva)
50 g eritrit vagy nyírfacukor
4 darab tojás fehérje
1 rúd vanília magjai
sütőforma szufléhoz (nálam a szilikon vált be leginkább)
Fotó: www.shutterstock.com
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra, majd keverd össze a tojásfehérjét a vaníliarúd magjaival és az eritrittel, végül az egészet verd habbá. Ezt keverd össze az eperpürével és töltsd meg vele a formákat és helyezd őket a sütőbe. Maximum negyed óráig kell sütnöd, ezután kiveheted és már kész is az epres szufléd.