Szerelem

Megdöbbentő dolgok, melyektől csökken a szexuális vágy

Azt már tudjuk, hogy a túl sok cukor, a kevés mozgás vagy a stressz nem tesz jót a libidónak sem, de még ezeken kívül is számos dolog van, ami a szexuális vágy csökkenéséhez vezethet.

Ami az étrendbeli változást illeti nem csak az lehet káros, ha túl sokat és túl zsírosat eszel, hanem mondjuk, ha épp diétázni kezdesz. A fogyókúrákat rendszerint rosszul viseli mindenki, fáradtabbak, ingerlékenyebbek leszünk, és ha nem megfelelő a diéta, akkor még energiánk sem lesz. Így persze, hogy a szexhez sem lesz kedve az embernek.

fotó: iStock.com/fizikes

fotó: iStock.com/fizikes

Az érzelmi részt illetően az sem segít, ha épp haragszol a partneredre. Persze, hogy nincs kedved olyankor összebújni, amikor egy vitát még nem zártatok le. Előbb tisztázzatok mindent, és utána jöhet a „lámpaoltás”.

Arra is figyeljetek, hogy ne nézzetek túl sok tévét, monitort vagy épp telefont. Ha az ágyban is csak a mobiloddal foglalkozol, akkor az biztos, hogy minden vágyat és romantikát kiöl a kapcsolatotokból. Figyeljetek egymásra, és ha már összebújtatok, akkor tényleg tegyétek jó messzire a távirányítót.

De vágylohasztóak lehetnek a gyógyszerek is. Nem csak a fogamzásgátló szól bele a hormonháztartásodba, hanem más gyógyszerek is hathatnak károsan a szervezetedre és a libidódra. Akár a pajzsmirigyedet is ellenőriztetheted ilyen esetben, mert könnyen lehet, hogy annak nem megfelelő működése miatt borult fel a hormonegyensúlyod.