Szerelem

Életmentés szex közben

Elsőre talán rémisztőnek hangzik az, hogy miért és hogyan történhet életmentés szex közben. Pedig, ha jobban belegondolunk, a szex közbeni érintés sokkal többet segíthet, mint hinnénk. Például a mellrák esetében.

A rendszeres emlő-önvizsgálat mellett a férfiak is nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkentsék a mellrák áldozatainak a számát. Ehhez az kell, hogy ha a férfiak bármi szokatlant érzékelnek párjuk mellében, mindenképpen hívják fel erre a figyelmüket és ösztönözzék őket arra, hogy keressék fel orvosukat. Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke szerint a férfiaknak ebben a betegségben kulcsszerepük lehet.

Fotó: iStock.com/Zhenikeyev

Fotó: iStock.com/Zhenikeyev

„Egy párkapcsolatban sokszor nehéz a furcsa vagy rossz dolgokra felhívni a kedvesünk figyelmét, de vannak olyan szituációk, mint például az emlőben tapasztalt csomó, amikor ez akár a párunk életét is megmentheti. Ezért arra bátorítanám a férfiakat, hogy ha bármilyen elváltozást tapasztalnak a kedvesük mellében, merjenek neki szólni. A mellrákban érintett nők számára a férfiak pszichés támogatása hatalmas erőt ad. Ilyenkor sokat segít, ha elkísérik őket az orvoshoz és biztosítják a párjukat arról, hogy akkor is mellette lesznek, ha esetleg a mell eltávolítására kerülne a sor” – nyilatkozta Dr. Drajkó Veronika.

De akár a hölgyek is bátoríthatják erre a férfiakat, hogy szóljanak, ha bármi furcsát éreznek a mell tapintása során. Előfordul, hogy a férfi tényleg többet tapintja a nő mellét, mint ő maga. Még akkor is, ha rendszeresen tart önvizsgálatot is. Egyébként nem minden daganat vagy emlő elváltozás jelent rögtön mellrákot, de ebben az esetben nagyon igaz a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni.