Életmód

Csókolózz a fehér fogakért!

A fehér fog ápoltságot sugároz és magabiztosságot ad. Mi több, még a valódi korunkból is képes lefaragni. A vágyott fehérséget elérhetjük egyszerű megoldásokkal is, néhány otthoni praktikával.

Nem kellenek csodaszerek ahhoz, hogy szép fehér fogakat villantsunk, amikor mosolygunk. Kis odafigyeléssel és némi házi praktikával sokat tehetünk fogunk fehérségéért és nem mellesleg ezzel együtt egészségéért is. Az első és legfontosabb, hogy alaposan mossunk fogat. Jól át kell dörzsölni a fogkefével, különösen este, lefekvés előtt. Az elektromos fogkefével még alaposabban lehet megtisztítani a fogakat, így érdemes azt használni. Ide tartozik még a fogselyem rendszeres használata, amely a fogközök tisztaságáért felel. A fogmosást pedig szájvízzel érdemes befejezni minden alkalommal.

A fogak fehérebbé tételében a gyümölcsök is segíthetnek. Fotó: shutterstock/ REDPIXEL.PL

A fogak fehérebbé tételében a gyümölcsök is segíthetnek. Fotó: shutterstock/ REDPIXEL.PL

Mindezen túl van még néhány természetes módszer arra, miként legyenek fehérebbek a fogaink. A nyers zöldségek és gyümölcsök természetes fehérítőként hatnak. A gyümölcsök a bennük lévő sav miatt fehérítheti a fogaid és ehhez nem is kell mást tenni, mint jóízűen elrágcsálni egy-két gyümölcsöt rendszeresen. Ilyen az alma vagy az eper, de a  dió is remek, mert evés közben leszedi a lepedéket a fogról.

Ha épp nincs kéznél gyümölcs, akkor az almaecet lehet a megoldás. Két rész vízhez egy rész almaecetet öntsünk egy pohárba és ezt használjuk naponta egyszer, maximum egy percig. Hamarosan láthatjuk az eredményét. Ugyanígy a sós víz is képes kifehéríteni a fogakat, bár ezt hosszabb ideig nem tanácsos használni.

A szódabikarbóna is képes a fehérítésre és csak a konyháig kell érte kimenni. Szórhatjuk a fogkrémre is, de a vizes fogkefét is belemárthatjuk egy kis szódabikarbónába. Ezzel dörzsöljük át alaposan a fogat. Nem lesz nagy élmény az íze, a hatása azonban gyorsan látszik majd.

A kókuszzsír is fehérít, önmagában is használható, de ha összekevered egy kis kurkumával, akkor még hatékonyabb lehet.

A banán héjának belső fele is képes kifehéríteni a fogakat. Válassz ehhez természetesen bio banánt és használat előtt alaposan mosd meg a külső részét. Dörzsöld be vele a fogaid alaposan, hagyd hatni pár percig és utána moss fogat. Ennyi az egész.

Az extra nyáltermelés is segíthet tisztán és fehéren tartani a fogakat. Ezt elérhetjük például csókolózással is. Tehát csókra fel, persze az a legjobb, ha nem a fehér fog a cél, hanem egy kis intimitás, de minden esetre a rendszeres csókolózás is fehérítheti a fogakat.