Csillagok

Közvélemény-kutatás derítette ki, hogy ki a királyi család legnépszerűbb tagja

A YouGov nevű tekintélyes közvélemény-kutató intézet felmérést készített arról, hogy ki a legnépszerűbb a brit királyi családból. A győztes 72 százalékos többséget vitt. De a második is szorosan a „nyomában”.

Na, ez az a lista, amire ha lehetett volna fogadni a britek biztosan megtették volna a téteket. Nem csak azért, mert fogadás-mániások, hanem mert ez igazán érinti őket. A Daily Mail számolt be a nem mindennapi közvélemény-kutatási eredményről, melyet 2018 júniusa és 2019 júniusa között, kilencezer ember megkérdezésével készítettek el.

II.Erzsébet0

E szerint az 1952 óta uralkodó II. Erzsébet a legnépszerűbb, 72 százalékos tetszési mutatóval. Tavaly is elvégezték ezt a felmérést, akkor 77 százalékkal Harry herceg nyert, de Diana kisebbik fia most 71 százalékkal a második helyre csúszott.

A képzeletbeli dobogóra még Vilmos fért fel, Harry bátyjának 69 százalék jutott. Na, de hol vannak a feleségeik? A negyedik Vilmos neje, Katalin hercegné lett, a tavalyival megegyező, 64 százalékos tetszési indexszel. Harry felesége, Meghan viszont csak a hatodik 49 százalékkal.

Fotó: Chriss Allerton/ instagram.com/sussexroyal

Fotó: Chriss Allerton/ instagram.com/sussexroyal

A két hercegné közé Fülöp herceg, II. Erzsébet 98 éves férje ékelődött be, aki idén leginkább autóbalesetével hívta fel magára a figyelmet. A fiúk – Vilmos és Harry – apja, Károly csak a hetedik helyre került, de az első tízbe még ott van a királynő lánya, Anna hercegnő, az ő lánya, Zara Phillips, valamint az uralkodó Eduárd nevű fiának felesége, Sophie, Wessex grófnője is.