Egészség

5 + 1 étel, amik segíthetnek a fogyásban

Sokféle olyan étel van, amelyekről általánosságban tudni lehet és érdemes, hogy segíthetnek a fogyásban. Különösen az elmúlt hónapokban, években bővült ez a lista olyan ételekkel, amelyekről talán már korábban is sejtettük, hogy hasznukat vehetjük a fogyókúránk közben, és persze olyanok is lehetnek rajta, amelyekről nem is gondoltuk. Érdemes fejben tartani ezeket az ételeket, hogy a legközelebbi bevásárlás alkalmával könnyebben kitaláljuk, mi kerüljön a kosarunkba. Vagy hogy nagyobb arányban kerüljenek bele olyan ételek, amik segíthetnek a fogyásban.

Almaecet

Nem csak salátaöntetnek kiváló, az almaecettel kapcsolatos egészségügyi előnyök listája szinte napról napra növekszik. Erősítheti az immunrendszerünket, és energiával tölthet fel. És persze a fogyókúrát is segítheti; igyunk például belőle egy pohár vízben elkeverve minden étkezés előtt.

Kurkuma

Az indiai konyha népszerű összetevője, a kurkuma is sokféle egészségügyi előnnyel bír. Kimutatták például, hogy javítja az emésztést, és természetes gyulladáscsökkentő hatású is, például megkönnyítheti az izmok regenerálódását egy keményebb edzés után.

Fotó: Pixabay/ CC0 Public Domain

Fotó: Pixabay/ CC0 Public Domain

Kefir

Nemcsak azért ajánlott, mert tele van vitaminokkal, hanem egyben kiváló fehérje- és probiotikumforrás is, amelyek mindegyike alapvető fontosságú az egészséges emésztőrendszer számára és a súlycsökkentő célok elérésében egyaránt.

Moringa

Egy új szuperélelmiszer, amit várhatóan hamarosan mindannyian megismerünk. Kiváló fehérje-, C-vitamin-, vas- és kalciumforrás.

Méhpempő

Ez a nem mindennapi étel is tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal és emésztést könnyítő hatással rendelkezik. Azt is kimutatták, hogy segíti a fogyást többek között az anyagcsere serkentésével.

Sóska

Rost, fehérje, kálium és kalcium is található benne, érdemes lehet tehát beiktatni az étrendünkbe. Emellett azt is kimutatták, hogy segít csökkenteni a görcsöket és a stresszt, valamint kiváló energiaforrás.