Sokan egyszerűen megisszák az uborka levét étkezés után, amely remek megoldás és nagyon egészséges. Ám van még számos módja, hogy hasznunkra legyen és ne kelljen kiönteni.
Az uborkalé gyógyhatású. Fotó: shutterstock/Sea Wave
Remek szer másnaposság ellen az uborkalé. A benne lévő nátrium és kálium nagyon jót tesz a macskajajtól szenvedő gyomrunknak. Csak igyunk belőle pár kortyot a nagy buli után, lefekvés előtt és másnap már nem is leszünk annyira másnaposak. Az uborkalében lévő ecet pedig a karcsúságunkat is megőrzi. Mindezeken túl pedig a savas refluxot is enyhíti. Csak meg kell inni belőle pár kortyot evés előtt. Ha nem elég édes, mézzel lehet segíteni ezen a problémán.
A rendszeresen edzők is jó barátot lelhetnek az uborkalében. Ugyanis, ha rendszeresen isznak egy pohárkával edzés után, akkor búcsút inthetnek a másnapi izomláznak.
A vércukorszintet is segít kordában tartani némi uborkalé – állítja a Journal of Diabetes. Kutatásaik azt bizonyították, hogy ha minden étkezés előtt ittak a betegek egy pohárka uborkalevet, akkor rendben volt a vércukorszintjük evés után. Ez elsősorban a 2-es típusú cukorbetegekkel történt meg.
Bár rosszul hangzik, de néhány hét múlva akár jóval hűvösebb is lehet. Ilyenkor előjönnek a torokfájásos megbetegedések. Azonban, ha az első tüneteknél egy-egy evőkanálnyi uborkalevet iszunk, akkor nyugodtan a patikában hagyhatjuk a köhögés elleni szirupokat.