Konyha

Nagyra becsülik Londonban a budapesti pékség termékeit

A budapesti Artizán Pékség három termékét is díjazták az idei Great Taste Awardson. Két termékük a legmagasabb minősítést szerezte meg, ami nem kis szó, hiszen a közel 13 ezer termék közül ezt csak alig valamivel több, mint 200 nyerte el.

Három rangos elismerést is hozott a napokban a budapesti Artizán Pékség a londoni Great Taste Awardsról, amelyen az ízben és minőségben megbízható termékeket díjazzák. Az idén tesztelt 12 772 termék közül csak 208 kapta meg a legmagasabb, 3 csillagos elismerést – köztük az Artizán Kenyérliszt és az Artizán Crispbread is. A társaság tökmagolaja 2 csillagos minősítést szerzett a világversenyen.

Az egyedülálló crispbread

Az egyedülálló crispbread

Az Artizán 4 termékkel nevezett a versenyre. Számítottak elismerésre, de mindjárt háromra azért nem – mondta el a ridikül.hu-nak az üzlet pékmestere, Fekete Gergely. Kiemelte azt is, hogy a crispbread 100 százalékban az ő termékük, de a másik legmagasabb minősítést elnyert termékük, a liszt, illetve a kétcsillagos tökmagolaj már csapatmunka gyümölcse. A crispbread egy skandináv és saját recept alapján megalkotott egyedülálló „pékáru”, a rendkívül jó minőségű, „erős” liszt – kovászos kenyerek kiváló alapanyaga – Szente Imre búzatermesztő és a pásztói Júlia malom érdeme is, ahogy a Mura vidékéről származó tökmag olaja is egyfajta csapatmunka gyümölcse – szögezte le Fekete Gergő.

Itthon is „terem” kiváló minőségű iszt

Itthon is „terem” kiváló minőségű iszt

A pékmester fontosnak tartja, hogy a kiváló minőségű magyar búzából készült magas minőségű liszt – mint amilyen az Artizán Londonban díjazott terméke is – itthon találja meg a vevőkörét, hiszen sajnos jelenleg az a jellemzőbb, hogy miközben a hazai minőségi búzát külföldre viszik, addig az erre igényes magyar vásárlók (például otthon kenyeret sütők) jellemzően külföldről (Nagy-Britanniából, Olaszországból) kénytelenek beszerezni a megfelelő fehérjetartalmú liszteket.