Otthon

Egészségfalók: egészséges fogások gyerekbarát tálalással

Elsősorban a főzést és az egészséges étkezést előtérbe helyező családokat megszólítva indítja „Egészségfalók – Együtt főzni jó!” elnevezésű kampányát a nyári időszakban a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete és a KidsOasis Nonprofit Kft. a Családok Éve 2018 támogatásával. A két szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges alapanyagokból készülő, változatos táplálkozás fontosságára még azokban az élethelyzetekben is, amikor a család úton van vagy éppen nyaral.

Ennek jegyében keresik azokat a lelkes, főzni szerető, közösségi felületeket is használó, családjával aktív életet élő, kreatív anyukákat és/vagy apukákat, nagyszülőket, akik örömmel nyernék el az Egészségfalók győztese címet. 2018. június 15. és augusztus 15. között a pályázatra jelentkező családok az egeszsegfalok.hu oldalra tölthetik fel kedvenc, egészséges főételt bemutató receptjüket. Fontos szempont, hogy az étel és a tálalás is gyerekbarát és kreatív legyen.

Fotó: Egészségfalók

Fotó: Egészségfalók

A pályázat három körből áll

A beérkezett receptek közül a zsűri választja ki azokat a recepteket, amelyeket egészségesnek, kreatívnak, gyerekbarátnak talál, és 2018. augusztus 30-án már csak a szakmai zsűri által jóváhagyott, kiválasztott receptek maradnak fent az oldalon, amelyekre – a pályázat második körében – szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a szakmai zsűri jelöli ki azt az ötöt, amelyek beküldői megküzdhetnek a fődíjért, vagyis az Egészségfalók címért és a családi utazásért.

Fotó: Egészségfalók

Fotó: Egészségfalók

A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás iránt: Katus Attila, életmódtanácsadó; Wolf András, séf; Vrábel Krisztina, gasztroblogger; Király Nóra, a FICSAK alapítója, 5 gyermek édesanyja és Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis megalapítója, családi utazási szakértő, 4 gyermek édesanyja.