Otthon

7 egyszerű és olcsó dekorötlet, ami meghittebbé teszi az otthonunkat

Az, hogy egy otthon mennyire számít meghittnek, többnyire nem pénzkérdés. Apró, egyszerű, kis pénztárcából is megvalósítható dekorötletek, amelyektől máris otthon érzi magát az ember.

1. A könyvek mindig különleges hangulatot adnak az otthonnak

A régi polgári otthonokban előfordult, hogy csak azért vették meg a könyvet a lakók, mert a borítója jól ment a tapétához: manapság erre semmi szükség nincs, hiszen – amellett, hogy az irodalom szélesebb réteg számára vált elérhetővé – az eklektikus stílus menő. Színes fal, sokszínű könyvek, régiek és újak egyaránt.

 

2. Egyáltalán nem ciki a fürdőben növényeket elhelyezni

Bátran pakoljuk tele a fürdőszobát növényekkel: annál is inkább, mivel így egy meghitt, kellemes wellnessfürdő hangulatát kelti majd az otthonunk.

3. A tapéta az apró vécét is feldobja

Manapság egyre ritkábban és egyre kisebb felületeket tapétázunk, holott a megfelelően választott, ízléses tapéta a lakás apró helységeit – a két legkisebbet: a vécét és az éléskamrát – igazán hangulatossá tudja varázsolni.

4. A fekete-fehér galériával nem lehet mellélőni

Akár művészi alkotásokról, akár személyes, családi fotókról van szó, a nappaliban falra helyezett galéria abszolút hangulatos. A legjobb trükk, hogy minden designhoz passzoljon az, ha eleve fekete-fehér színsémába gondolkodunk keretként.

5. A konyha nyugodtan lehet színes is

Sokan ragaszkodnak a hófehér konyhához, mintha ez valamiféle szabály volna: elvégre a konyhai eszközök többsége is hófehér. Igen ám, csakhogy a színes, élénk színekkel teli konyha meghitt, barátságos, ugyanakkor izgalmas zuggá varázsolja a főzésre és étkezésre szánt helyiséget.

6. Állítsunk ki apró, hasznos és/vagy kedves dolgokat a polcon

A konyhában, a nappaliban, az előszobában bátran helyezzünk el olyan apró, hasznos, esetleg számunkra kedves dolgokat, amelyek nemcsak a mi szemünket gyönyörködtetik, de mások számára is kellemes látványt nyújtanak.

7. Növények mindenhol, minden mennyiségben

A közhiedelemmel ellentétben nem kell mindenáron nagy kertésznek lenni mindehhez, bőven elég, ha az otthonunkhoz hasonló körülmények között élő növényfajtát választjuk ki: erdeit, ha sötét a helyiség, mediterránt, ha meleg és napos. A növények mindig feldobják az összes helyiséget, és megnyugtatják a lakókat és vendégeket egyaránt.