Stílus

Gyógyuljunk a színekkel

Kutatások bizonyítják, hogy a színek hatnak a gondolatainkra, a cselekedeteinkre, és az egészségünket, a kapcsolatainkat is befolyásolhatják. Nézzük, melyik szín hogyan hat ránk.

A színterápiát az ókortól kezdve alkalmazzák, először az ókori egyiptomiaknál találunk példát a színekkel való gyógyításra, akik különböző drágaköveken keresztül szűrt napfénnyel igyekeztek javítani a betegek egészségét. De ezen kívül több, ókori kultúrában is nagy népszerűségnek örvendtek a színek.

Vörös a vitalitásért

A piros a szeretet és a termékenység színe, és nagyszerű energetizáló. Élénkít, segít megbirkózni a kihívásokkal, elűzi a negativitást és bátorságot ad. Erősíti az akarterőt, az ambíciót, segít, hogy összeszedjük magunkat, ha depressziósak vagy fáradtak vagyunk, és reménnyel tölt el.

Narancs az optimizmusért

A narancs az öröm színe, felszabadít a gondok alól és elősegíti a jólét érzését. Meleg, barátságos, optimista, társaságkedvelő, földi energiával tölt el. Katalizálja a változást, azt, hogy nyitottak legyünk az új lehetőségekre, tevékenységekre, lelkesedést és szabadságot hoz az életünkbe.

Fotó: Freepik.com/bedneyimages

Fotó: Freepik.com/bedneyimages

Sárga, az öröm színe

A sárga a Nap erejét képviseli, segít a koncentrációban és a tanulásban, szellemi inspirációt és ösztönzést nyújt, segíti a precíz gondolkodást, a tények integrálását és a nehézségek megoldását.

Zöld a növekedésért

A zöld a természet színe, kiegyensúlyozott színárnyalat, amely nem melegít és nem is hűt, viszont harmóniát hoz az életünkbe. A fiatal növények friss, élénk zöld színe a regenerációt és a termékenységet idézi fel. Ezért a zöld változást hozhat, új utakat teremthet az életünkben, bátorságot és reményt ad.

Kék, a lélek színe

A kék ideális szín a gyógyuláshoz, pihentet, megnyugtat, elősegíti a szemlélődést, a meditációt, türelmet és nyugodt gondolkodást hoz az életünkbe. A kék a pihenés szükségességét juttatja eszünkbe, és lehetővé teszi, hogy teret teremtsünk az életünkben.

Lila, a belső béke színe

A lila egy gazdag, királyi szín, amelyet az egész történelem során a tudás, az önbecsülés, a spiritualitás, a méltóság és a gazdagság kifejezésére használtak. A lila önbizalmat ad, és segít, hogy megtanuljuk szeretni magunkat.