Te + Én

5 helyzet, amikor megbocsájtható, ha egyszerűen megszakítjuk a kapcsolatot valakivel

A ghosting, vagyis az, ha egyszerűen eltűnünk a randizási fázisban a másik életéből, nem túl dicsérendő dolog: az, hogy nem vesszük a fáradságot, és nem szakítunk rendesen, nem éppen a legegyenesebb dolog a világon. Vannak azonban helyzetek, amikor megbocsájtható – az alábbi esetekben ne érezzük magunkat rosszul, ha egyszerűen nem vesszük fel többet a másiknak a telefont!

Ha nem tiszteli a határainkat

Mindenki a saját tempójában halad egy kapcsolatban, ami teljesen természetes – ha az egyik fél azonban ezt nem tiszteli, és erőszakossá válik, vagyis túl sokat akar túl hamar, akkor nincs semmi baj azzal, ha egyszerűen megszüntetünk minden kapcsolatot vele.

Ha nem érti, mit jelent a nem

Ha már próbáltuk őket lerázni, és nem sikerült, a legjobb megoldás az, ha egyszerűen nem vesszük fel nekik többet a telefont, és nem is írunk vissza sehol. Mi megpróbáltuk megértetni velük a helyzetet, nem a mi hibánk, ha ez nem sikerült.

Fotó: iStock.com/Bokeshi

Fotó: iStock.com/Bokeshi

Ha manipulatív

Ha valaki érzelmileg manipulálni akar minket, arra kár az időnket pazarolni – minél előbb ki kell törni a kapcsolatból, mert ha benne maradunk, előbb-utóbb sokkal nehezebb lesz. Ilyenkor az is megbocsájtható, ha egyszerűen nem keressük többet a másikat, és ha keres, akkor nem foglalkozunk vele.

Amikor az őszinteség nem működik

Ha elmondtuk már neki, hogy nem szeretnénk semmit tőle, vagy legalábbis lefektettük a számunkra megfelelő játékszabályokat, és még így sem hajlandó elfogadni őket, akkor bizony csak egy választásunk maradt: hogy teljesen eltűnjünk az életéből.

Ha nem érezzük magunkat biztonságban

Ha úgy látjuk, hogy valami nem stimmel a fickóval, és egyáltalán nem érezzük magunkat biztonságban mellette, ne habozzunk: azonnal szüntessünk meg minden kapcsolatot. A megérzéseink ritkán csalnak, fontosabb, hogy biztonságban legyünk, mint az, hogy megbántjuk-e a másik érzéseit, vagy sem.