Te + Én

Ezekre a baráttípusokra lehet szükségünk az életünk során

Életünk során sokféle ember megfordul az életünkben, közülük néhányan a barátainkká válnak. Általában mindenkinek van egy „legjobb barátja”, viszont mellette több olyan is lehet, akiket kedvelünk és szívesen töltjük velük az időnket, viszont jellemzően mindegyikük más szituációban, más program szervezésénél juthat az eszünkbe. Mutatjuk, ezekre a baráttípusokra lehet szükségünk az életünkben.

A közösségi oldalakon több száz ismerősünk láthatja, hogy milyen a hangulatunk, hol vagyunk éppen, milyen zenét hallgatunk, kivel vacsorázunk és mit. Közülük azonban keveseket hívunk a barátunknak. Akiket pedig barátként kedvelünk, tudjuk róluk, hogy ki milyen programnak örülne jobban, kivel, mit lehet lelkesebben csinálni. Mutatjuk, ezekre a baráttípusokra lehet szükségünk az életünkben.

Az örök optimista

Bármi történjék is az életünkben, jó, ha van valaki, akit bármikor felhívhatunk. És a legjobb, ha az a valaki, akit ilyenkor felhívunk, segít pozitívabban látni a dolgokat. Az örök optimista barát, még ha panaszkodik is néha, biztosan talál valami megoldást arra, hogy meglássuk mindennek a napos oldalát.

Fotó:Freepik/@teksomolika

Fotó:Freepik/@teksomolika

Az „idióta”

Az „idióta” barát az, aki mindig képes feldobni. Állandóan bolondozik, és nem erőltetett semmi, amit csinál, neki ilyen a természete. Mi pedig hálásak vagyunk neki ezért, mert mindig megnevettet bennünket.

A brutálisan őszinte

Az őszinteség nagyon nehéz, még ha egy barátnak is kell megmondani az igazat. Mégis milyen jó, ha van az ismerőseink között legalább egy, aki olykor fájóan őszinte és a szemünkbe mondja azt, amit gondol.

Aki különbözik tőletek

Milyen unalmas lenne, ha csak olyan emberek lennének körülöttetek, akik ugyanolyanok, mint ti. Egy másmilyen stílusú, másmilyen beállítottságú barát teljesen más nézőpontból látja a dolgokat, ami nagy segítség lehet, ha éppen unatkozunk vagy döntés előtt állunk.

Az edzőpartner

Talán éppen az edzőteremben ismerjük meg azt az embert, aki később az az edzőpartnerünkké válik, akivel nemcsak a kalóriákról beszélgethetünk, hanem a szerelemről és a munkáról is.

Az életművész

Vannak azok a barátok, akik soha nem rohannak sehová, és igazából úgy tűnik, mintha nem is dolgoznának. Mindig van idejük mindenre, sosem idegesek, velük lehet csak igazán semmit nem csinálni.

A gyerekkori barát

Mindent tud rólunk és a családunkból is mindenkit ismer és mindenki ismeri. Mintha a testvérünk lenne. Lehet, hogy az életünk során később kiderül, hogy egy csomó mindenben különbözünk és az életünk is másképp alakul, de mindig ő marad a gyerekkori legjobb barátunk.