Te + Én

Azt hisszük, szerelmesek vagyunk, pedig egészen más áll a háttérben

Amikor szerelmesek vagyunk, akkor minden megszűnik létezni, és csak az a különleges valaki jár az eszünkben. A szerelem persze többrétű, és nem csak külsőségekből áll, hiszen ha szerelmesek vagyunk, az egy mélyebb érzés, amikor már valóban ismerjük a másikat, és elfogadjuk a jó és rossz tulajdonságait is. Néha azonban hajlamosak vagyunk a szerelem érzését összetéveszteni, ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Mánia, megszállottság

A szerelmet könnyen összetéveszthetjük a mániákus érzelmekkel. Ha megszállottan ragaszkodunk valakihez, még ha ő nem is érez így irántunk, akkor elhitethetjük magunkkal azt, hogy szerelmesek vagyunk. Pedig igazából csak egyre jobban és jobban belehergeljük magunkat egy érzésbe, abba, hogy nekünk ez a bizonyos személy kell és senki más. Bármi történjen, ő bármit is akar, mi őt akarjuk, ettől pedig senki nem tántoríthat el bennünket. A megszállottság azonban káros és egyáltalán nem egészséges, hiszen a szerelemnek harmonikusnak kell lennie, így ha mi a harmónia ellentetjét érezzük, akkor érdemes elgondolkoznunk.

Fotó: iStock.com/Mkovalevskaya

Fotó: iStock.com/Mkovalevskaya

Valaminek a helyettesítése

Ha éppen véget ért egy hosszú távú kapcsolatunk, akkor előfordul, hogy gyorsan akarunk egy újat. Ezzel az új viszonnyal pedig megpróbáljuk betölteni az űrt, amit az előző szerelem elmúlása okozott, ezért pedig azt hihetjük, hogy újra szerelmesek vagyunk. Az igazság sajnos az, hogy ilyenkor valószínűleg csak nem akarunk magányosak lenni a „gyászidőszakban”, és helyettesíteni akarjuk az előző szerelmet, ami talán még nem is múlt el teljesen. Ezzel viszont nemcsak magunkat csapjuk be, de azt a valakit is, akinek azt mondjuk, hogy szerelmesek vagyunk belé, miközben nem. Az ilyen kapcsolatok a legtöbb esetben nem tartanak sokáig, nekünk pedig muszáj átélnünk az egyedüllét érzését, hogy ténylegesen tovább tudjunk lépni.